Најновије

ЈАПАН РАСПОРЕДИО РАКЕТЕ: Могу да погоде Кину

Јапан разматра распоређивање 1.000 крстарећих ракета дугог домета, како би повећао своју способност за реаговање у случају евентуалног напада Кине, известио је данас дневни лист „Јомиури”.

Јапанска војска (Фото: Јутјуб)

Како наводи лист позивајући се на изворе из владе, постојеће ракете би биле модификовано, како би се њихов домет са 100 километара повећао на 1.000, преноси агенција Ројтерс.

Оружје, лансирано са бродова или из авиона, било би стационирано углавном око јужних острва Нансеи и могло би да стигне до обалних подручја Северне Кореје и Кине, наводи јапански лист, јавља Танјуг.

Британска агенција наводи да представници јапанског министарства спољних послова нису одговорили на захтев за коментар овог извештаја јапанског листа.

Регионалне тензије порасле су раније овог месеца након посете председавајуће Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси Тајвану, који Кина сматра својом територијом.

Након посете Пелоси, Пекинг је изводио војне вежбе и лансирао ракете у близини Тајвана и у ексклузивну економску зону Јапана.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Избор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА