Најновије

Владика Јован, служио у Барајеву

У суботу 20.августа, Његово Преосвештенство Владика шумадијски Господин Јован (Младеновић), служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Пренос моштију Светог Николе у Барајеву. 

Невреме и пљусак, нису спречили око 150 верника, из Барајева и околине, да дођу како би дочекали свог Епископа и учествовали у Светој Литургији.

„Ја нисам из ове парохије, припадам цркви Светог Георгија у Великом Борку, али увек са радошћу долазим кад служи наш Владика Јован. Његове беседе и благодат коју осећамо нас крепе на путу ка спасењу. Доласком Владике Јована за Епископа шумадијског, епархија је препорођена, сазидано је много нових цркава, како бисмо ми верници имали цркве и свештенике близу наших домова за духовне потребе. “ - каже за наш лист сестра Анђела, једна од верника која је присуствовала служби.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: архимандрит Доситеј Хиландарац изабрани Епископ Војни, игуман манастира Тресије Серафим Ракановић, протонамесник Драган Поповић, јереј Жељко Јовановић медицински инжењер запослен у Клиничком центру Србије, као и протођакон Иван Гашић и ђакон Зоран Станковић.

У току Свете Литургије, Преосвећени Владика беседио је на тему из прочитаног Светог Јеванђеља и истакао колико је битно смирење и трпљење у невољама. Такође, владика је рекао, да морамо имати љубави између себе и да увек гледамо шта ми другом можемо помоћи и дати а не како од неког нешто можемо узети и приграбити за себе. 

За време Свете Литургије, велики број деце и народа се причестио Телом и Крвљу Христовом. Након завршене Литургије, Владика шумадијски Господин Јован, поделио је верницима, који су у реду и са љубављу чекали, иконице као благослов. 

А након тога, уследила је трпеза љубави за све присутне.

„Увек је велика радост у срцима свих нас свештеника и верујећег народа када нам долази наш Епископ и духовни отац. Његов долазак, очински савети, разговори, увек унесу мир у душе наше. Старешина цркве протојереј Владимир Димић и ја, служимо Свету Литургију сваке недеље и када је црвено слово у календару са почетком у 08:00 часова. Такође, имамо и редовне исповести и духовне разговоре, где нам верници износе своје проблеме, породичне, пословне, здравствене… А ми их вођени Духом Светим саветујемо шта им је чинити, како би превазишли то искушење. “ - изјавио је за наш лист духовник пречасни јереј отац инж. Жељко Јовановић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА