Најновије

ОБЈАВЉЕН СНИМАК: ФСБ ухапсио украјинског шпијуна у Курску! (ВИДЕО)

ФСБ је у Курску привео држављанина Украјине који је у региону вршио шпијунажу у корист украјинске војне обавештајне службе.

Фото: РИА

„Незаконита активност становника Курска, држављанина Украјине, који је агент Главне управе за обавештајне послове Министарства одбране Украјине, осумњичен за умешаност у прикупљање и пренос информација о објектима Министарства одбране по налогу страних обавештајних служби да их употреби против безбедности Руске Федерације, заустављен је“, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ Русије.

У месту боравка ухапшеног заплењена је специјална опрема коју му је предала украјинска специјална служба, у персоналном рачунару пронађена је специјална литература о обуци снајпера, преживљавању, герилском рату, извиђачко-диверзантским активностима и раду специјалних служби и мобилни телефон.

Покренут је кривични поступак из чл. 276 Кривичног законика Руске Федерације („Шпијунажа“), према њему, притворенику прети казна до 20 година затвора.

Оперативно-истражне радње и истражне радње су у току.

Страни плаћеници су се веома разочарали у украјинску команду због злоупотребе власти и непрофесионализма, пише немачки часопис Шпигл. Више детаља сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА