Најновије

РУСКА ВОЈСКА: Украјинци беже са положаја, ликвидирано преко 50 екстремиста

Војници из две украјинске бригаде побегли су са својих положаја у ДНР и Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: mil.ru

„Услед великих губитака борбене способности, војници из јединица 53. механизоване бригаде украјинских трупа у Новомихајловки у ДНР и 93. механизоване бригаде у Дибровном у Харковској области напустили су положаје и нестали из подручја борбених дејстава“, саопштено је из руског војног ресора.

Руска војска је извела нападе на 25. украјинску ваздушно-десантну бригаду код града Северска и 101. бригаду територијалне одбране код Јаковљевке у ДНР. Том приликом је ликвидирано више од 50 неонациста као и девет оклопних и војних возила.

Руска војска је уништила девет командних места украјинске војске у ДНР, Херсонској, Харковској и Николајевској области, као и људство и технику у 163 рејона.

Руска ПВО је у току претходног дана оборила шест украјинских беспилотних летелица, пресрела је ракету „Точка У“ у Херсонској области, као и шест пројектила испаљених из америчког ракетног бацача „Химарс“.

У ДНР, Николајевској и Запорошкој области руска војска је уништила пет складишта ракетно-артиљеријског наоружања украјинске војске, као и складиште горива у Николајевској области.

У току протеклог дана руска војска уништила је радар украјинског противавионског ракетног система С-300 у Харковској области.

ФСБ је у Курску привео држављанина Украјине који је у региону вршио шпијунажу у корист украјинске војне обавештајне службе. Снимак хапшења можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА