Најновије

Зато што воли Русе одузели му све, искључили гас и струју: Либерална власт у Словачкој спроводи нацистичке методе над русофилима

Словачки огранак мотоциклистичке групе Ноћни вукови нашао се на удару своје либералне Владе само зато што имају добре односе са колегама из Русије. Предходно је ЕУ најавила стављање Ноћних вукова на листу санкција. Поред руских бајкера на листи се нашао и вођа словачких моторциклиста.

Словачке власти су блокирале имовину Јозефа Хамбалека, вође словачких Ноћних вукова, због подршке Путину и Русији!? Подсећамо да је Словачка либерашка Влада одмах по озбијању руске Специјалне операције у Украјини донела законе којима је забранила подршку руској војсци.

Истовремено против Хамблека је поведена политичка и медијска кампања у којој се лажно оптужује да чак и војно обучава словачке Ноћне вукове за рат у Украјини.

"Све је блокирано. Тренутно не могу да приступим својим налозима, платне картице ми не раде. Немам ништа. То ми је очајно, али на неки начин и смешно, јер још не знам зашто", Хамбалек је рекао за словачку Правду .

„Господин Хамбалек и словачки огранак Ноћних вукова су потенцијални ризик који безбедносни органи виде“, рекао је раније заменик министра одбране Маријан Мајер. Министар Јарослав Над је још пре ступања на дужност упозорио на деловање Ноћних вукова. Међутим, Хамбалек се са тим не слаже и тврди да је Путина случајно срео још 2017. године.

„Ни на који начин нисам особа одговорна за радње које нарушавају или угрожавају територијални интегритет и независност Украјине и не могу да прихватим своје уврштавање на списак санкционисаних лица“, додао је он.

Ако волите Русију немате љутска права

Међутим, Словаци већински позитивно гледају на Русију и осуђују потезе против Хамбалка. Словачки родољубиви медији преносе саопштење осуде санкција против вође словачких Ноћних вукова.

“Случај бизнисмена Хамбалека, који је сарађивао са руским бајкерима из Ноћних вукова, представља узоран симбол фашизма у настајању.

1. Јозефу Хамбалку је држава замрзнула банковне рачуне и удео у компанијама, одузети су му аутомобили, искључени су му струја и гас. Његове платне картице не раде, све су му узели.

2. Овако су избрисали људску егзистенцију, уништили му бизнис, његови запослени ће остати без посла, он ће остати без стамбеног простора – и чему све то? Зато што су га у Бриселу ставили на листу антируских санкција.

3. Ниједан суд га није осудио. Није урадио ништа противзаконито. Он је човек од интегритета. Није прекршио ниједан закон. Али негде у Бриселу су се рекли и тако се завршило.

4. Без могућности да се брани, без могућности одбране. Крше му основна људска права. Они му узимају имовину – баш као што су нацисти узимали имовину од Јевреја.

5. И све то само зато што је као бајкер сарађивао са Ноћним вуковима, руском организацијом која је одала почаст жртви Црвене армије приликом ослобођења Европе. Шта није у реду са тим?

6. И руски мотоциклисти су били криви што су волели своју домовину - ово је катастрофа. За патриотизам се каже да је злочин!

7. На основу овога, они сада узимају Хамбалкову имовину, уништавају његову компанију и одузимају му било каква средства.

8. Замислите да одједном не можете да платите хипотеку, немате ни готовине да купите храну за породицу, не можете ништа да урадите. И још једном – ниједан закон нисте прекршили!

9. Случај Хамбалек је одлична лекција за сваког Словака. Данас је то Хамбалек, сутра то можете бити ви. Доста је да имаш другачије мишљење, доста је да те неки чиновник у Бриселу стави на неки списак.

10. Ништа вас неће заштитити, ниједан устав, никакве декларације о људским правима, нема говора о владавини права. Чисти фашизам. Узеће ти све и завршићеш на улици.

11. Научена лекција. Ако имате различите погледе на геополитику и можда цените руску жртву у Другом светском рату, почните да паничите.

12. Повуците новац из банке, јер влада може да га замрзне у било ком тренутку. Они вас могу искључити из енергија, могу вас искључити из свега.”

Главна замерка словачким Ноћним вуковима је што су са руским колегама полагали венце и одавали почаст војницима Црвене армије. Словачки бајкери су у знак подршке Хамблеку одмах извели нову акцију и положили венце на чехословачке војнике припаднике Црвене армије. Полагању венаца присуствовали су и представници руске и белоруске амбасаде у Словачкој.

Део словачких бајкера управо се вратио из Русије где су учествовали у акцији “Брат за брата” којима се одаје почаст херојима оба народа.

Војници из две украјинске бригаде побегли су са својих положаја у ДНР и Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА