Најновије

Ана Брнабић мадатарка за састав нове Владе Србије

Ана Брнабић је мандатарка за састав нове владе Србије, саопштио је данас Александар Вучић, председник Србије на основу Устава Србије и Закона о председнику Републике.

Фото: predsednik.rs

Вучић је рекао да одлука била компликована и сложене и унутар највеће странке у земљи и са коалиционим партмнерима и да сва три кандидата за председнмика владе биће важни чланови владе.

„Ана неће бити четири године председник Владе. Њен мандат ће трајати краће и доћи ће до промена у Влади 2024. године“, навео је Вучић у обраћању из Председништва.

Вучић је Брнабић предложио након што је саслушао мишљење представника изабраних изборних листа.

Како је рекао, потпредседник Владе биће други кандидат Српске напредне странке Милош Вучевић, док ће кандидат Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић имати веома значајну функцију у Влади и да ће бити координатор служби безбедности.

Досадашњи министар финансија Синиша Мали биће потпредседник владе.

Биће пуно промена у влади, рекао је Вучић, а на Брнабић је да се концентрише на важне задатке.

Према Вучићевим речима, Вучевић ће унети додатну дозу озбиљности и одговорност у Влади и припремити се за будуће функције.

Брнабић је показала изузетну марљивост, казао је Вучић,  а одлуку је донео када је један од народних посланика рекао да је Брнабић сатанизована.

– Зато што су говорили најгоре за жену која је марљиво радила посао. Радила тешке послове од којих људи беже и избегавају их. Поносан сам што имам таквог сарадника. Жена способна образована, марљива и пре свега лојална Србији. Знам да неком смета то што неће да говори лоше о мени, али она је лојална Србији. На њој је тежак послао да уз компромисе састваља владу са другима – рекао је Вучић.

Он очекује да влада буде за 15 до 25 дана, али да то није важно већ је важно да то буде добар састав људи који су премни да се срчано боре за земљу.

Вучић је навео да следи тежак период и да ће бити потребно да дође до укрупњавање политичке сцене.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА