Најновије

РУСИЈА СПРЕМНА ЗА ПРЕГОВОРЕ СА УКРАЈИНОМ Кремљ прихвата споразум, али под својим условима

Русија је била и остала спремна да дипломатским путем реши украјински проблем, али Москва ће то чинити под својим условима и они ће бити испуњени на овај или онај начин, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Руска војска. (Фото: ria.ru)

„Заиста, Русија је била и остала спремна да дипломатским путем реши украјински проблем – под сопственим условима. Овде је једноставно умесно још једном подсетити да су ти услови договорени у Истанбулу. И на њих су се сложиле обе стране – преговарачи Русије и Украјине“, истакао је он.
Портпарол Кремља је подсетио да је касније Кијев одустао од овог споразума и скренуо са преговарачког колосека.

„И да, Русија је спремна (за преговоре). Наши услови су добро познати украјинској страни. На овај или онај начин, они ће бити обезбеђени“, закључио је Песков.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоц́. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

У Истанбулу је 29. марта одржана још једна рунда преговора, током које је руска страна добила писане предлоге украјинске стране, укључујуц́и одбијање чланства у војним савезима, као и идеју да се Крим врати војним путем.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА