Најновије

ВРЛО НАПЕТО У ПАЛЕСТИНСКО-ИЗРАЕЛСКОМ СУКОБУ: Огласиле се сирене за ракетни напад!

У израелским заједницама западно од Јерусалима, данас су се огласиле сирене за ракетни напад, а чуле су се и експлозије.

Фото: Синхуа

То је, према речима сведока, упозорење на могуће нове палестинске ракетне нападе трећег дана палестинско-израелског сукоба у Појасу Газе, преноси Ројтерс.

Израелска војска је потврдила да је од петка поподне до синоћ на Израел испаљено више од 160 ракета из појаса Газе, пренео је раније Тајмс оф Израел.

Војска је навела да је израеллски ракетни одбрамбени систем Гвоздена купола показао 95 одсто успешности у пресретању пројектила, које су према израелским градовима испалиле екстремистичке групе из појаса Газе.

Портпарол израелске војске Ран Кочав рекао је на брифингу за новинаре да око 30 ракета које су испаљене није прешло у Израел, већ је пало унутар појаса Газе.

Савет безбедности УН би требало сутра да се састане на ванредној седници поводом ескалације сукоба у Појасу Газе, сазнаје ТАС С од извора у том телу.

"Савет безбедности УН ће се сутра окупити да разговара о тренутној ситуацији у Појасу Газе", рекао је неименовани извор и навео да је иницијатива да се ситуацију у Појасу Газе стави на дневни ред ванредног заседања дошла од Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), Кине, Француске, Ирске и Норвешке.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА