Најновије

Поскупљењем струје власт покренула точак нове инфлације

"Данашњим поскупљењем струје, како за грађане тако и за привреду, актуелна власт је покренула точак нове инфлације и најавила неизвесност у погледу будућег снабдевања електричном енергијом", пише у саопштењу Удружених синдиката Србије "Слога".

Далековод (Фото: Pixabay)

Саопштење преносимо у целости:

"Уместо одговорности и кажњавања због грешака руководства ЕПС-а, одговорност се опет пребацује на недужне грађане и будућа покољења која ће те све њихове грешке морати да отплаћују кроз даље сиромашење и менторство Међународног монетарног фонда (ММФ) које ће бринути о будућој цени струје за домаћинства у Србији.

Уосталом, до тих података је дошао и Демостат који је потврдио да је једна од опција Владе Србије да са ММФ-ом направи аранжман који би подразумевао да та финансијска организација добије право да учествује у управљању ЕПС-ом, што би била катастрофа по Србију и њену енергетску (не)зависност.

Удружени синдикати Србије "Слога" захтевају што хитније формирање нове Владе Србије како би преузела пуну одговорност за све будуће потезе и како би одмах, без чекања на новембар и јануар следеће године, донела хитну одлуку о тренутном повећању минималне цене рада и пензија, од 01.09.2022. године, у складу са двоцифреном инфлацијом", стоји у саопшењу "Слоге".

Више о поскупљењу струје прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА