Најновије

ИМПЕРИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ Ово је Путинов одговор

Информацију да је 19 руских званичника затражило смену Владимира Путина пренели су медији, правећи разне анализе. Али онда је “империја узвратила ударац”.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Подсетимо, у родном граду Владимира Путина Санкт Петербургу, али и Москви десила се донедавно незамислива ситуација: 19 заступника градских општина оптужило је председника државе за велеиздају, изгласали су текст петиције за његову смену и послали руском парламенту, Државној думи.

Шефа државе су прозвали за уништавање борбених способности јединица руске војске, смрт и рањавање младих и радно способних грађана Русије, наношење штете руској економији, па чак и за ширење Северноатлантске алијансе почетком рата у Украјини.

А онда је "империја узвратила ударац", такође поштујући законску процедуру и вадећи из фиока стари случај, преносе медији.

Поменути заступници су позвани у полицију и сачињени су протоколи о тобожњој дискредитацији војске.

Окружни суд у Санкт Петербургу у уторак је, наиме, дао гувернеру Санкт Петербурга прилику да распусти непослушне општинске политичаре.

Један од иницијатора иницијативе против Путина Никита Јуферев истакао је да намеравају да оспоре ту одлуку и тврди како су све радили по законској процедури.

Суд је такође, према административном чланку о "дискредитацији" војске, с 47.000 рубаља казнио заступника Дмитрија Паљугу, који је био аутор иницијативе за смену Путина.

Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА