Најновије

Мандић позвао Ђукановића да мандат за састав Владе повјери Лекићу

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић упутио је предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу писмо у којем га позива да у наредним сатима мандат за састав нове Владе повјери господину Миодрагу Лекићу.

Његово писмо преносимо у цјелости:

“Господине Ђукановићу,

Обавјештавам Вас да су политичке странке, побједнице избора 2020. године, Нова српска демократија, Демократска Црна Гора, Демократска народна партија, Покрет за промјене, Социјалистичка народна партија, Уједињена реформска акција, Радничка партија, Уједињена Црна Гора, Права Црна Гора, ЦИВИС и Демос, постигле политички договор да мандатар за састав нове Владе буде г. Миодраг Лекић. Са том одлуком су све побројане странке, појединачно, на данашњој конференцији за новинаре, упознале домаћу и међународну јавност. 

Тим договором, омогућено је да се изабере демократска и легитимна Влада јер за то постоји сагласност свих нас који чинимо апсолутну већину у Парламенту, чиме су се стекли услови да се, у складу са Уставом, мандат за састав следеће Владе повјери  г. Миодрагу Лекићу.

Желим да Вас обавијестим да су разговори парламентарне већине били веома успјешни и да смо у досадашњем раду далеко одмакли у сагласности везано за програм и састав нове Владе, као и у припреми коалиционог уговора којег ћемо закључити непосредно прије њеног избора у Парламенту.

Вашим данашњим давањем мандата, створила би се неопходна основа за консолидацију друштва и ефикасни одговор на социоекономску кризу која је захватила читав европски континент, па и нашу државу, као и на безбједносне изазове и проблеме који у дугом временском року потресају земљу.

Очекујем да ћете поступити исто као и у случају избора претходне владе и показати дужну ефикасност како би се нова Влада  у изузетно кратком року посветила животним приоритетима Црне Горе.

С поштовањем, Предсједник Нове српске демократије  Андрија Мандић”

Остале текстове Бранка Вељковића читајте ОВДЕ.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА