Најновије

НАДА затражила од Вучића да не попусти пред притисцима званичника ЕУ и САД и да не дозволи одржавање Европрајда

Коалиција НАДА затражила је данас од председника Србије Александра Вучића да не попусти пред притисцима званичника ЕУ и САД и да не дозволи одржавање Еуропрајда, док је државне органе позвала да што пре одлуче о конкретној забрани те манифестације.

Фото: НАДА

„Законом су гарантовама иста права за све грађане, без обзира на сексуалну оријентацију. Али нико нема право, нарочито мањина, да стално промовише а заправо нападно намеће своје вредности већини, путем такозване Параде поноса и сличних манифестација“, навео је у саопштењу лидер Нове демократске странке Србије Милош Јовановић.

Он је навео да ће се посланици коалиције НАДА у парламенту залагати да се брак и даље дефинише искључиво као веза мушкарца и жене, односно да ће бити против Закона о истополним браковима.

Председник ПОКС-а Војислав Михаиловић је рекао да би државни органи формалном забраном Еуропрајда ставили тачку на полемику хоће ли та манифестација бити одржана и оценио да држава, ако је озбиљна, може да нађе начина да ту одлуку спроведе у дело, сачува ред и мир и побрине се о безбедности грађана ако неко покуша насилно да организује забрањени скуп.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА