Најновије

ДОНЕТА ОДЛУКА: Одређен датум референдума о присаједињењу Русији у ДНР и ЛНР

Гласање у Доњецкој и Луганској Народној Републици о питању присаједињења Русији биће одржано од 23. до 27. септембра, саопштили су влада ЛНР и председник ДНР Денис Пушилин.

Донбас (Фото: Донецкое агентстжо новостей)

Јавна већа ЛНР и ДНР изашла су са иницијативом да се одмах организује гласање о уласку република Донбаса у састав Русије. Са таквим захтевом обратили су се председницима република Леониду Пасечнику и Денису Пушилину.

Наглашено је да би таква одлука обезбедила територије и вратила историјску правду. Ово је неопходно у контексту сталних терористичких аката режима у Кијеву и земаља НАТО-а које снабдевају оружјем за убијање цивила, речено је у одлуци.

Лидер ДНР Денис Пушилин је затражио од Владимира Путина да што пре размотри питање присаједињења републике Русији.

„Молим вас да што пре размотрите питање присаједињења Доњецке Народне Републике Руској Федерацији у случају позитивне одлуке након референдума, у шта не сумњамо“, наводи се у поруци на његовом Телеграм каналу.

Према речима Пушилина, „многострадални народ Донбаса заслужио је да буде део велике земље, коју су увек сматрали својом домовином“.

Средином фебруара, лидери Луганске и Доњецке Народне Републике затражили су од Русије да призна њихов суверенитет. Руски председник Владимир Путин је 21. фебруара потписао указе о признању ДНР и ЛНР. Независност република Донбаса признале су и Јужна Осетија, Абхазија, Сирија и Северна Кореја.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА