Најновије

Вучићева изјава о надолазећем светском сукобу од синоћ главна вест на енглеској верзији РТ

Изјава председника Србије Александра Вучића о надолазећем светском сукобу, какав свет није видео од 1945. године, од синоћ је прва и главна вест на сајту Раша тудеј на енглеском језику.Говорећи за РТС из Њујорка, Вучић је рекао да се свет приближава великом конфликту какав није виђен од 1945. године, а у којем мале земље не могу да очекују никакве добре вести, преноси РТ.

Упитан о најављеном говору Владимира Путина, који је касније током вечери одложен за среду, Вучић је рекао да није тешко предвидети његов општи оквир. Он је додао да су руски медији у Њујорку инсистирали и наваљивали да чују његов став о томе.

Раша тудеј посебно истиче Вучићеву оцену Путиновог говора и предвиђања о новом светском рату.

„Претпостављам да се из фазе специјалне војне операције приближавамо великом ратном сукобу и сад је питање где су границе и хоћемо ли ићи после извесног времена у велики светски сукоб какав нисмо имали од Другог светског рата“, рекао је Вучић за РТС.

Руски државни медиј наводи да је Србија под огромним притиском ЕУ и НАТО да уведе санкције Русији, али да је српски председник упоран у одржавању неутралне позиције.

Исповест новинара Миодрага Зарковића о украјинским злочинима над својим борцима читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА