Најновије

Руска војска спасила живот италијанском новинару који је нагазио на мину (ВИДЕО)

Руска војска је у Херсонској области спасила живот рањеном италијанском новинару Матеу Сорбију који је извештавао са украјинске стране, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: РИА

Како се наводи, када је украјинска војска покушала да изведе контраофанзиву у правцу Николајев-Криви Рог 29. августа, италијански новинар је у пратњи двојице људи у украјинској војној униформи отишао на фронт. Они су обећали да ће спровести репортера таксијем на контакт линију.

По речима новинара, док су се приближавали подручју где су се водиле борбе, људи који су га пратили одједном су затражили да се возило заустави. Након што су напустили аутомобил, показали су Матеу Сорбију даљи правац кретања, али му нису казали да су пут, који су му показали, минирале Оружане снаге Украјине. Такси са новинаром је нагазио на мину, возач је погинуо на месту, а Сорби је тешко рањен.

Како је прецизирано, руски војници су то испратили и, упркос ватри са украјинских положаја, кренули напред и извукли репортера из запаљеног аутомобила. Затим су му пружили прву помоћ и однели га на сигурно.

Матео Сорби, који је примљен на одељење интензивне неге са вишеструким ранама од гелера, добија квалификовану медицинску помоћ. Његово здравствено стање је стабилно.

Циљ провокације украјинских обавештајних служби био је да новинар погине услед паљбе са руских одбрамбених положаја или да такси нагази на мину како би се Русија касније оптужила за убиство Матеа Сорбија, што би активно преносили западни медији, наводи руски војни ресор.

Српски херој Дејан Берић објавио је најновији видео из Украјине и шаље последње извештаје са фронта, односно детаље друге фазе специјалне операције руске војске. Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА