Најновије

Бошко Обрадовић: Да не дозволимо да икада више СНС и Српска листа сами одлучују о судбини Косова и Метохије

- Косово и Метохија је најважније српско национално питање данас и ту нема места за партијашење већ нам је потребно национално уједињење - каже председник Двери Бошко Обрадовић.

 – Све већи притисци којима је држава Србија изложена од стране Запада да што пре морамо признати лажну државу Косово као независну, као и све отворенији терор над Србима од стране сепаратистичких албанских власти на КиМ, траже заједнички одговор свих структура нашег друштва и државе. Али, то ново национално јединство могуће је постићи само око нове политике, јер је досадашња политика актуелне власти према КиМ крахирала и мора да се мења -објашњава он.
 
Обрадовић каже најважнији задатак државотворне и патриотске опозиције у Новој години јесте да не дозволимо да икада више СНС и Српска листа сами одлучују о судбини Косова и Метохије.

- Они су изгубили у свим преговорима са албанским сепаратистима за ових 10 година власти и време је да променимо и преговараче и преговарачку платформу. О нашој Светој Земљи не сме да одлучује један човек или једна политичка листа већ мора да се направи широки национални договор око одбране и очувања КиМ у саставу Србије. Тај процес је почео у новом сазиву Народне скупштине где се чују нови политички гласови родољубиве опозиције, али и на самом Косову и Метохији где Српска листа више није једини глас Срба на КиМ, већ се чују и други. У тај Нови национални договор треба да се, поред Народне скупштине и Срба са КиМ, укључе и СПЦ, САНУ, Матица српска, као и представници Срба из региона и расејања. Само на тај начин можемо доћи до националног јединства и најбоље стратегије за реинтеграцију КиМ у пуни уставно-правни поредак државе Србије – каже Обрадовић.

Oборена три украјинска Су-25, Украјинци се премају за одбрану Изјума: Нова мапа фронта Соледар-Бахмут (МАПА)

Извор: Правда

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА