Најновије

Служен помен поводом пете годишњице убиства Оливера Ивановића: Присуствовали чланови породице, пријатељи, посланици НС и ДС

Испред просторија Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" у Косовској Митровици, јутрос је служен помен поводом пете годишњице убиства лидера те странке Оливера Ивановића.

Како је пренео КоССев, испред просторија те странке јутрос у 8.15, на месту и у време када је убијен, свеће су запалили чланови Ивановићеве породице, пријатељи, посланици Народне странке и Демократске странке, као и опозициони политички активисти са Косова.

Међу окупљенима су били потпредседник Демократске странке Срђан Миливојевић, функционери Народне странке Мирослав Алексић, Борислав Новаковић, Стефан Јовановић, директор за кампање покрета Крени-промени Саво Манојловић, као и локални политички активисти Мико Бишевац, Жарко Ристић, Небојша Јовић, Иван Митић и Александар Арсенијевић.

Миливојевић је оценио да Ивановића нису убли ни Срби ни Албанци, „већ нељуди“, истичући да ће сви који су учествовали одговарати због тога.

„И ја им поручујем, како су прошле убице Ивана Стамболића, како су прошле убице Славка Ћурувије, тако ће проћи убице и налогодавци овог злочина, не само убице, него и налогодавци“, казао је Миливојевић.

Подсетио је оне који су инспирисали, организовали и спровели, како је нагласио, „срамотни спот који се вртео по телевизијама и који је најављивао убиство“, на речи које су исписане на Ивановићевој спомен плочи – „Не може ово зло заувек трајати, ваљда ће и правде бити“.

Миливојевић је навео и да ће српска јавност сазнати ко је наручио тај спот, ко је организовао и спровео политичко убиство, истичући да „неће бити амнестије и праштања за те злочине“.

„Дошли смо да одамо пошту човеку који је био Европљанин, дипломата који говори језике, ратник који је бранио свој народ и без кога овај град какав је данас, са овим људима не би постојао“, поручио је Саво Манојловић, лидер покрета Крени-промени на помену.

„Делује да ћутање са свих страна, човека који је судски прогоњен од косовских институција, коме је цртана мета са националних френквенција и на кога је ћутала међународна заједница, чини ми се, није била достојна човека кога Митровица мора памтити, јер ако Митровица њега заборави, ни Митровица ни север неће постојати“, додао је Саво Манојловић.

На помену су били присутни припадници Косовске полиције, јавио је портал КоССев.

На истом месту ће годишњицу убиства свог некадашњег лидера поменом и паљењем свећа обележити и Градјанска иницијатива „Слобода, демократија, правда“. Већи део чланова породице годишњицу ће обележити на Новом гробљу у Београду, где је Ивановић сахрањен.

Лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливер Ивановић с више хитаца из пиштоља испаљених из кола у покрету погодјен је у ледја и убијен на данашњи дан пре пет година испред седишта своје странке у северном делу Косовске Митровице.

БИТКА ЗА БАХМУТ: Руси остварили напредак на истоку града (МАПА)

Извор: Коссев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА