Најновије

ИГРЕ ГЛАДИ: Украjинци припремаjу нову провокациjу да би оптужили Русиjу 

Међуресорни Координациони штаб Руске Федерације за хуманитарно реаговање jе саопштио да служба безбедности Украјине припрема се за спровођење великих провокација у наредним данима ради дискредитације акција Русије у оквиру инициативе за жито и оптужби за стварање "несташице хране" у Украјини.

Тако украјинска обавештајна служба минирала је житницу у насељу Караичноjе Харковске области. Након подрива Украjина jе планирала да оптуже Русиjу за наводно "намерно уништавање залиха жита у Украјини", "изазивање глади" и "слом инициативе за жито". У западним медијима инцидент ће бити представљен као још једно “зверство” руских трупа које захтева "жесток одговор светске заједнице".

Да би припремили дбље СБиверзију, група украјинских стручњака за минско-експлозивне послове и осоУ-а, укупно до 30 људи, стигла је у град Волчанск у Харковској области. Власник житнице је службеник СБУ- В. Уваров. Познати су и подаци о руководиоце групе А.Ткачуке и свих осталих чланова те групе, као и њихово садашње место базирања – у војном комитету града Волчанск у улици Духовна, 29.

На позадини војних неуспеха украјинске војске и уочи састанка министара одбране НАТО-а у Рамштајну (Немачка) 20. јануара кијевске власти гласним провокацијама покушавају да појачају притисак на јавно мњење западних земаља како би постигле нове масовне испоруке модерног наоружања и војне опреме за украjинску воjcку.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Команда "Вагнера" тврди да је у Соледару погинуло 15 хиљада Украјинаца: Кјев не жели лешеве

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА