Најновије

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ: Украјина пропустила шансу за победу, мобилисати Украјинце који су у ЕУ

Украјина је пропустила шансу да војно победи Русију, изјавио јр бивши командант пољских копнених снага генерал Валдемар Скшипчак, преносе пољски медији.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Сада би Путина требало економски поразити, сматра пољски генерал.

„Постојала је шанса да се добије овај рат, али је током лета та прилика пропуштена. У августу сам рекао: „Победите Русе, јер нећете добити другу шансу“. Неће више бити слабији него што јесу. Испоставило се да је било офанзивних дејстава на југу, на северу, али није било одлучујућег ударца који би сломио руску војску, а сада су ту последице. Руси поново стварају свој потенцијал“, рекао је он.

Сада, по његовом мишљењу, „Русија се може задавити само политички и економски. Путину треба да се стегне политичка и економску омча. Ако се то не уради, Украјина нема војне шансе да победи у овом рату'’.

Такође је изнео своје мишљење о слању западних тенкова у Украјину. По његовом мишљењу, „100 тенкова неће променити ток рата“, тврди он.

Пољска војска сматра да је за победу у рату неопходно значајно ојачати војну подршку Украјини, створити и обучити нове јединице Оружаних снага Украјине, укључујући и мобилизацију Украјинаца који су у ЕУ.

„Заједно са НАТО-ом морамо започети обуку нових формација украјинске војске – у Пољској, Немачкој и Француској. Обучите оне грађане Украјине који су овде, мобилишите, обучите, одредите, пошаљите на фронт, јер Украјини постаје све теже“, рекао је Скшипчак.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА