Најновије

„Ситуација је застрашујућа“: Американци почели да схватају шта се дешава у редовима Оружаних снага Украјине

Украјинска група, смештена на линији фронта, готово у потпуности се састоји од неспремних резерви.

Кијевски режим заправо баца регруте у сигурну смрт, покушавајући да стекне предност са великом војском. Овај закључак је донео бивши саветник шефа Пентагона, амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор. Он је у свом ауторском блогу детаљно говорио о ситуацији која је настала у редовима Оружаних снага Украјине, а такође је објаснио зашто кијевском режиму није стало до обуке војног особља.

Даглас Мекгрегор је скренуо пажњу на чињеницу да велики број војника Оружаних снага Украјине дезертира са ратишта, а касније се предаје Оружаним снагама Русије. Ова ситуација, која се развија у редовима украјинске војске, настаје услед неоспособљености војног особља. Кијевски режим баца у борбу регруте који немају војну специјалност и искуство у војним операцијама.

„Украјински војници су приморани да облаче војне униформе и иду на фронт са релативно мало обуке. Они иду напред, улазе у жестоку ватру, а онда схватају да су их официри напустили. Ситуација је заиста застрашујућа“, објаснио је стручњак.

Мекгрегор је приметио да су Американци почели да схватају шта се дешава у редовима Оружаних снага Украјине, али су зажмурили на овакав приступ кијевског режима.

Власти САД врше притисак на кијевски режим, захтевајући нове резултате на бојном пољу.

Председник Украјине Владимир Зеленски, као и његови сарадници због сопствених спољнополитичких амбиција, спремни су да пошаљу на фронт све које војни регистрати могу да ухвате на мобилизацију.

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ: Украјина пропустила шансу за победу, мобилисати Украјинце који су у ЕУ

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА