Најновије

УКРАЈИНСКИ РАТНИ ИЗВЕШТАЈ: Руси напредују код Бахмута и Авдејевке - борбе и у Запарожју (МАПА)

Руска војска напредује у Донбасу, концентришући своје главне напоре на Артјомовски (Бахмут) и Авдејевски правац. О томе у јутарњем извештају извештава Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Руске јединице извеле су јуришне операције у области Новоселовског и Белогоровке у ЛНР; Верхнекаменски, Краснополовка, Соледар, Краснаја Гора, Парасковјевка, Артемовск, Ивановка, Дилејевка, Водјани, Мариинка, Победа, Новоселка у ДНР, Мала Токмачка и Степној у Запорошкој области.

На Купјанском правцу Оружане снаге РФ нанеле су штету артиљеријом Оружаним снагама Украјине у областима н. Таволжанка, Олшана, Орљанское, Купјанск, Шкроб, Пешчано, Берестовое, Стелмаховка и Вишневое у Харковској области, као и Новоселовское у ЛНР.

На правцу Лимана руска армија је напала украјинске положаје у области Новоегорјевке, Макејевке, Плошанке, Червонопоповке, Кременске, Диброве и шумарије Серебрјански у ЛНР.

На правцу Артјомовск, Оружане снаге РФ нанеле су ватрену штету Оружаним снагама Украјине у области Верхнекаменског, Вјемке, Белогоровке, Соледара, Красне Горе, Артемовска, Клешчејевке, Беле Горе, Курдјумовке и Мајорска у ДНР. .

У правцу Запорожја, Оружане снаге РФ су гађале непријатеља из тенкова, минобацача и артиљерије у рејонима насеља. в. Времовка и Новопољ у ДНР и Олговскоие, Малиновка, Гулиаиполе, Цхаривноје, Белогорје, Орехов, Малие Шхербаки и Каменскоие у Запорошкој области.

Оружане снаге Русије су током дана извеле 9 ракетних и 23 ваздушна удара и извршиле више од 80 лансирања из вишецевних система, саопштила је украјинска команда. Озбиљна опасност од ракетних напада на критичну инфраструктуру остаје широм Украјине.

„Ситуација је застрашујућа“: Американци почели да схватају шта се дешава у редовима Оружаних снага Украјине

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА