Најновије

Пресретнут разговор пољских плаћеника: „Где смо стигли, рекли су нам другачије, нема где да се сакријемо, имамо велике губитке“

Заменик министра информисања ДНР Данил Безсонов објавио је на свом Телеграм каналу радио пресретање разговора пољских плаћеника у Мариинки.

Према његовим речима, украјинска команда је непосредно пре новогодишњих празника распоредила две групе бораца на овај тежак сектор фронта. Безсонов је појаснио да је у почетку њихов број био 120 људи, али да је сада само око 30 преживело.

Заменик министра за информисање ДНР објавио је и радио пресретање разговора плаћеника.

„Где смо стигли?! Рекли су нам другачије… Нема где да се сакријемо. Комуникација је загушена… Украјинци су побегли, али нас нису упозорили. Имамо губитке. Велике губитке… Гађају нас минобацачи. Да, ми одлазимо… Поражени смо, чекали су нас!.. „- цитирао је Безсонов изјаве Пољака.

Почетком новембра портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је у Украјину дошло више од осам хиљада плаћеника из више од 60 земаља, најбројније групе су из Пољске, САД, Канаде, Румуније и Британије, иако је у многим земљама плаћеништво забрањено законом и кривично се гони. Тада је већ било убијено више од три хиљаде страних бораца, а исто толико се вратило кући.

Руска војска је више пута најављивала и присуство пољских плаћеника који учествују у сукобу на страни кијевског режима. Конкретно, крајем новембра руско Министарство одбране известило је о елиминацији до 200 пољских милитаната у Великим Хуторима, у области Харков, и преко 100 плаћеника „легије странаца“ у ДНР.

У истом периоду, у ЛНР -у су, позивајући се на обавештајне податке и радио пресретања, пријавили колосалне губитке међу пољским војницима код Кременне, Лисичанска, Сватова и у другим правцима.

Русија од 24. фебруара спроводи војну операцију у Украјини. Путин је њен задатак назвао „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Према речима председника, крајњи циљ операције је ослобађање Донбаса и стварање услова који гарантују безбедност Русије.

Борбе '’Азова'’ и '’Вагнера'’ у Бахмуту погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА