Најновије

РЕЖИМ ГУБИ КОНТРОЛУ: Сутра у Косовској Митровици протест против Вучића и "Српске" љисте

Датум одржавања протеста, односно цивилног скупа најављеног за девети јануар у центру Косовске Митровице померен је за дан раније, односно осми јануар, потврдили су организатори.

На промену датума су се одлучили услед, како наводе, бројних захтева суграђана а због обавеза које ће имати на радним местима 9. јануара.

„Обавештавамо вас да ће се протест одржати у недељу 8. јануара у 12.01 код споменика Кнезу Лазару у Косовској Митровици“, поручују организатори.

Одржавање протеста најавио је раније ове недеље повереник Покрета за одбрану Косова и Метохије, Небојша Јовић.

Најава је уследила након смиривања најновијих тензија на Северу Косова, односно уклањања барикада од стране Срба, али без претходног испуњења већег дела услова које је поставила Српска листа.

Јовић је позвао грађане да се окупе како би дигли глас против „велеиздаје“ Александра Вучића и „тортуре, бахаћења, неконтролисаног богаћења, претњи, уцена“ Српске листе, те „најсвирепије издаје“ од прошле недеље – „аминовање“ база косовске полиције.

„Грађани српске Митровице изаћи ће да јавно и јасно пошаљу поруку јавности, српској пре свега, да Александар Вучић оваквом проалбанском и по Србе на Косову и Метохији погубном политиком својом, као и Српска листа која је била дугогодишњи партнер Тачију и Харадинају, не могу више да представљају Србе који живе на Косову и Метохији“, казао је.

Најавио је и да ће да затраже од власти у Београду да се Србима на КиМ одреди „државни преговарач“ – заступник, који ће пре свега да поштује интересе и Србије и Срба на Косову.

Такође је најавио да ће да затражи повлачење свих полицијских снага са Севера које су у међувремену распоређене, а конкретно од КФОР-а – да не излази из оквира свог мандата.

Уз поруку да је „народу дозлогрдило“, оценио је и да су се грађани одважили да изађу јавно и покажу своје муке.

Joш један српски младић нападнут на Косову и Метохији, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: НСПМ/Коссев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА