Најновије

Кадиров: Не брините, западно оружје до украјинских ровова неће стићи више од 15 одсто

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров назвао је помоћ Запада Украјини шемом за прање новца. О томе је писао у недељу на свом Телеграм каналу.

„Видим да су неки забринути због стране помоћи Украјини. Не брините! Ово је функционална шема за прање новца. Званичници са Запада и Украјине ће пљачкати та средства, а не више од 15% од укупног износа подршке доћи ће до ровова“, рекао је он.

Осим тога, Кадиров је додао да вреди бринути због чињенице да се на територији Русије сада воде непријатељства. „То су наши региони који су желели да уђу у састав наше државе како би заштитили становништво од сатанистичких акција украјинских и НАТО националиста“, нагласио је он.

„Једино о чему би ми – војници и патриоте Русије – требало да бринемо јесте да Русија може да седне за преговарачки сто. То је једино чега треба да се плашимо. Не треба да се плашимо било каквих (додељених) долара, али не треба да се плашимо, опрема, никакво оружје није страшно – чак и снег и зима“, рекао је Кадиров.

Како извештава ТАСС, он је подсетио да се Русија данас „бори против ђавола“ на својој територији, а не на територији Украјине. Кадиров је позвао да оштро пита руководство Украјине „зашто не одводе своје шејтане са територије Руске Федерације“.

„Морају све да упозоре да ако их не одведу, онда нисмо одговорни за последице… Где је главни шејтан, треба да буде експлозија… Разбојничка јазбина се налази у Кијеву – гранате а ракете треба да лете директно у јазбину. А овај господин под наводницима, Зеленски је главни шејтан, главни бранилац сатанизма, главни идеолог фашизма“, рекао је шеф Чеченије.

Власти САД су 6. јануара најавиле доделу новог пакета војне помоћи Украјини у износу већем од 3 милијарде долара. Прес секретар Беле куће Карин Жан Пјер рекла је да ће средства бити обезбеђена директно из резерви Пентагона и пакет помоћи би укључивао борбена возила пешадије (ИБМ), самоходне хаубице, оклопна возила са појачаном заштитом од мина класе МРАП (Мине-Ресистант Амбусх-Протецтед), ракете земља-ваздух, као и друга средства и муницију.

САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Ситуација у Соледру тешка, град је полуокружен (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА