Најновије

ПОЈАВИО СЕ ЦЕО СНИМАК: Шта је Пригожин причао на последњем путовању у Африку? (ВИДЕО)

На интернету се појавио комплетан снимак са последњег путовања руског бизнисмена Јевгенија Пригожина у Африку. Снимак је поделио Телеграм канал „Кепка Пригожина“.

Јевгениј (Фото: Телеграм)

На снимку се јасно види први командант приватне војне компаније (ПВК) „Вагнер“ Дмитриј Уткин са позивним знаком Девети. Био је са Пригожином у пословном авиону који се срушио у Тверској области. На снимку је и актуелни командант Вагнера, Херој Русије, ДНР и ЛНР Антон Јелизаров са позивним знаком Лотус.

Такође су снимљени тренуци разговора између Пригожина и Вагнеровог борца Бориса „Зомбија“. Пригожин предлаже да се нашале са Борисом и кажу му да је сањао о свом пословном путу у зону борбених дејстава у Украјини (конкретно у Бахмуту).

Први део видео снимка, у којем Пригожин говори о ситуацији у Африци и раду тамошњих снага Вагнерове групе, појавио се раније на интернету. „(Вагнер) чини Русију још већом на свим континентима, а Африку слободнијом“, каже Пригожин у видеу. Затим се објављују снимци Пригожина, Уткина и бораца Вагнера који лете на авиону.

У авиону, Пригожин је јео и умио се користећи флашу воде. Касније се приказује снимак са састанка Пригожина и Уткина са командантима ПВК. Говоре о плановима, у кадру је снимљена карта војних операција. Лица команданата су замагљена. Затим је приказано Пригожиново обраћање онима који желе да разговарају о његовој ликвидацији, снимљено у августу, где бизнисмен тврди да је с њим све у реду.

Пригожин је показао и свој хеликоптер који је купио пре десетак година за путовања на састанке у Москву. Сада је хеликоптер модификован и на њега је постављен митраљез, како би, како је рекао Пригожин, „јурио бандите“. Поред тога, видео садржи снимке Пригожина који комуницира са локалним становништвом, укључујући бизнисмена који им дели црне торбе - највероватније се ради о хуманитарним залихама.

Дана 30. септембра је јављено да је на месту пада авиона руског бизнисмена Јевгенија Пригожина у Тверској области подигнут споменик - тамо се појавио камен. Уз њега је причвршћен знак са натписом „ПВК Вагнер, храброст, отаџбина, правда, част, крв“. Није прецизирано ко је тачно подигао споменик на овом месту. Поред тога, поред камена стоји црна застава са лобањом. На фотографији се види да је цвеће на месту већ положено.

О нападу на Сочи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА