Најновије

ИЗРАЕЛ СПРЕМА ПАКЛЕНУ ОФАНЗИВУ! Овај потез ће отерати све арапске земље у рат

Израелци се припремају за велику копнену офанзиву у Гази, што нису радили бар 10 година, изјавио је данас ексклузивно за Танјуг новинар агенција АП Џон Гамбрел, који се налази у Јерусалиму.

На питање каква је тренутна ситуација у зони дејства и у Јерусалиму, где се овај новинар тренутно налази, Гамбрел је саопштио да хеликоптери тренутно патролирају изнад града и да Израел нагомилава трупе уз границу.

Гамбрел је рекао да је Израел до сада покренуо више напада из ваздуха, да је Хамас узимао таоце и да прети да ће их убити у случају нових удара на Газу, а да су телекомуникационе везе отежане.

Како је навео, у овом тренутку власти Израела су тражиле да становништво у близини границе са Газом остане код кућа са залихама за 72 сата и видне су припреме за покретање ратних операција.

Гамбрел је казао да америчке трупе нису део активних борби, али да САД премештају носаче авиона и друга средства, док за сада није познато да ли је било захтева за помоћ од стране Израела.     

ЈЕЗИВИ ХАМАС - ПОТПУНО НЕПОТРЕБНО: Човек возио кола, сасули паљбу, камера у ауту снимала (УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК)

Он је упоредио овај изненадни удар Хамаса сличним као што су били напади Ал Каиде на Њујорк или Јапана на Перл Харбур, и навео да су обавештајни пропусти који су се десили питање које треба да анализира израелска страна.

Хамас има помоћ споља
 
Гамбрел сматра да је велико изненађење што је у овом нападу Хамас користио различита средства, попут мотоцикала, грађевинских машина и параглајдера, и да је евидентно имао помоћ споља, као и да се поставља питање шта то још палестински милитанти имају на располагању.

ЖЕСТОКА ПОРУКА КРЕМЉА КАДА У ПИТАЊУ КОСМЕТ! Видимо шта радите Србији, све сте прекршили

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА