Најновије

ЈЕЗИВО! Шта је са људима које је Хамас држи као таоце (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

Хамасови борци држе као таоце бар 150 људи на локацијама широм Газе, рекао је у понедељак израелски амбасадор при Уједињеним нацијама.

Њихово присуство компликује одговор Израела на смртоносни напад милитантне групе , међутим амбасадор Гилад Ердан рекао је за Си-Ен-Ен у понедељак да је приоритет владе уништавање Хамаса како би сви израелски грађани били безбедни.

„Наравно, желимо да видимо све наше дечаке, девојчице, баке, све који су отети, желимо да их видимо назад кући, али тренутно, наш фокус је на нашој националној стратегији да уништимо терористичке способности Хамаса“, рекао.

КО СЕ ТО УКЉУЧУЈЕ У СУКОБ У ИЗРАЕЛУ? Хамас има одговор који неће...

У застрашујућем догађају раније у понедељак, Абу Обаида, портпарол Хамасових бригада Ал-Касам, рекао је да ће Хамас почети да погубљује цивилне таоце ако Израел гађа људе у Гази без упозорења.

Појавило се мало доказа о стању талаца, од којих су неке идентификовале њихове породице док очајнички траже одговоре.

ЈЕЗИВИ ХАМАС - ПОТПУНО НЕПОТРЕБНО: Човек возио кола, сасули паљбу, камера у ауту снимала (УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК)

Ево шта до сада знамо:

Музички фестивал

Стотине учесника музичког фестивала Нова трчале су равницама пустиње Негев у близини Урима, заједнице близу Појаса Газе, покушавајући да побегну нападачима Хамаса који су их возилима прогонили у застрашујућој потери. Неки су убијени, а други су заробљени од стране наоружаних отмичара, показују видео снимци на друштвеним мрежама.

Детаљи о таоцима из напада почињу да се појављују док чланови породице препознају рођаке на снимцима који круже интернетом.

У једном видео снимку који је постао виралан, Израелка и њен дечко – идентификовани као Ноа Аргамани и Авинатан Ор –киднаповани су. 

На другом видео снимку, могла се видети непомична жена у окружена наоружаним милитантима док су посматрачи узвикивали „Алаху Акбар“.

Касније је потврђен идентитет жене као немачко-израелске држављанке Шани Лук.

Рикарда Лук, Шанина мајка, рекла је за Си-Ен-Ен да је последњи пут разговарала са својом ћерком након што је чула ракете и аларме који су се огласили у јужном Израелу, звала је да види да ли је стигла на безбедну локацију. Шани је рекла својој мајци да је била на фестивалу и да има неколико места за скривање.

„Она је ишла до свог аута, а војници су стајали поред кола и пуцали тако да људи нису могли да дођу до својих аутомобила, чак ни да оду. И тада су је одвели“, рекла је Рикарда за Си-Ен-Ен и додала да се нада да ће поново видети своју ћерку, али да је ситуација суморна.

„Изгледа веома лоше, али још увек имам наду. Надам се да је још увек негде жива. Немамо чему другом да се надамо, па се трудим да верујем“, рекла је она.

ВУЧИЋУ СПРЕМНА ДВА УЖАСНА УЛТИМАТУМА НА СТОЛУ! Стиже петорка са претњама и уценама право у Београд

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА