Најновије

СПАЈИЋЕВА ПОНУДА СРПСКОЈ КОАЛИЦИЈИ: Подржите Владу, нећете добити министарства

Остало је још месец дана до краја рока за састав 44. Владе Црне Горе, па је мандатар у ситуацији да покушава да направи договор у последњем тренутку.

Милојко Спајић (Фото: Јутјуб)

Мандатар 44. Владе Црне Горе Милојко Спајић понудио је данас коалицији "За будућност Црне Горе" учешће у новој власти тако што би дала подршку његовој влади, али без министарстава, преноси РТЦГ.

Према њиховим сазнањима, Спајић је ЗБЦГ понудио место председника Скупштине и 40 одсто функционерских места "по дубини", како се колоквијално говори о местима у јавним предузећима.

Влада би, ако ова понуда буде прихватљива, била формирана уз помоћ Покрета Европа сад и странака мањина, док би неопходну скупштинску подршку имала од ЗБЦГ.

По овој опцији, ГП УРА Дритана Абазовића и Демократе Алексе Бечића не би био део нове власти.

За одлуку о овој понуди ЗЦБГ има два дана, јер је Спајић рекао да ће Председништву ПЕС-а саопштити у петак да ли може да формира владу или не.

Не зна се како ће одлучити ЗЦБГ, јер је из ове коалиције до сад саопштено да би прихватили претходну понуду по којој би овој коалицији припала министарства која се не тичу безбедносног сектора.

Из ЗБЦГ су раније рекли да им је неприхватљиво да дозволе повратак Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића на власт, чак ни преко мањинских странака, које су до скоро биле његови коалициони партнери.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА