Најновије

ВУЧИЋУ СПРЕМНА ДВА УЖАСНА УЛТИМАТУМА НА СТОЛУ! Стиже петорка са претњама и уценама право у Београд

Представници ЕУ, САД, Француске, Немачке, Италије долазе у Београд с новим-старим захтевима а након догађаја у Бањској за које је међународна заједница окривила Србију – увести санкције Русији и спровести у дело Охридски споразум

Петорка у којој се налазе изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, као и емисари председника САД, Француске и Немачке, те италијанске премијерке, долазе до краја месеца поново у посету Србији.

Према информацијама "Вечерњих новости", на столу ће се наћи две теме – увођење санкција Русији, као и спровођење у дело Охридског споразума, који председник Србије Александар Вучић није потписао.

Међутим, имајући у виду трагичне догађаје у Бањској на северу Космета, односно однос међународне заједнице према Србима као агресорима, није немогуће да поменути квинтет инсистира и на томе да се Србија не противи чланству лажне државе Косово у међународним организацијама и Уједињеним нацијама, што је дискретно недавно поручио и амерички амбасадор Кристофер Хил.

Е САД ЋЕ ПЛАТИТИ СКУПО: Руси после неколико месеци провалили Украјинце, ово је велика замка

Поменути петочлани тим био је у Србији 20. јануара, када је током разговора с Вучићем пред Србију ставио ултиматум – прихватање немачко-француског, односно европског плана, који је касније и договорен у Охриду или разне врсте казни – од увођења виза до повлачења инвеститора.

ИЗРАЕЛ СПРЕМА ПАКЛЕНУ ОФАНЗИВУ! Овај потез ће отерати све арапске земље у рат

Француско-немачки план предвиђа успостављање добросуседских односа, признавање докумената и симбола, мирно решавање спорова, да Србија не спречава чланство тзв. Косова у међународним организацијама, права српске мањине и заштиту СПЦ, оснивање Заједнице српских општина.

Вучић је у више наврата рекао да о свему што се односи на нормализацију живота може да се разговара, али да признавања тзв. Косова и столице за Приштину Уједињеним нацијама нема, те да ништа није потписао.

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА