Најновије

КИЈЕВ ПАНИЧИ! Руси ноћас хеликоптерима изводили велике нападе, Запад пушта Зеленског низ воду

Специјална операција руске војске, 595. дан. Настављају се борбе на више делова фронта. У Кијеву страхују да ће због ескалације израелско-палестинског сукоба бити угрожена подршка Украјини.

Хеликоптери и авиони групе "Запад" Оружаних снага Русије извели су 14 напада на положаје јединица украјинске војске на купјанском правцу, рекао је за Спутњик начелник прес центра групе Сергеј Зибински.

Напади су изведени у области око места Сињковка, Ивановка, Стељмаховка И Берестово.

СПРЕМА СЕ ХАОС У ИЗРАЕЛУ! Како ствари стоје рат тек почиње

Републиканци у Представничком дому америчког Конгреса са скепсом гледају на идеју да се транше војне помоћи Украјини увежу са подршком Израелу, пише Ен-Би-Си.

Америчка ТВ станица је раније, позивајући се на представника америчке администрације, објавила да Бела кућа разматра да у оквиру истог нацрта закона обједини помоћ Израелу и Украјини како би Конгрес одобрио обе иницијативе.

Многи когресмени, републиканци, су или против тога или са скепсом гледају на такав план.
Члан Представничког дома Мајкл Берџес, републиканац из државе Тексас, истакао је да Конгрес најпре треба да помогне Израелу, наставивши да истовремено разматра корист од наставка помоћи Украјини.

Марџори Тејлор Грон, републиканка из државе Џорџије сматра да се ова питања не могу повезивати.

То су два одвојена питања. Чак се не ради о истој ствари. Наша влада финансира украјинску Владу, финансира прокси рат против Русије. Израел има своју Владу. Израел се брани“, истакла је она.

Ескалација у Израелу ризикује да „одвуче“ пажњу међународне заједнице са сукоба у Украјини, а то ће имати последице, изјавио је у интервјуу ТВ „Франс“ 2 украјински председник Владимир Зеленски.

РУСИ ПРИРЕДИЛИ ВАТРЕНИ ПАКАО: Украјинци беже осрављајући рањенике

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА