Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ МОСКВА: Не заборављамо узрок сукоба на Блиском истоку

Портпарол Кремља потврдио је да је Кремљ у контакту и са Израелцима и Палестинцима и да се држи избалансираног става како би могао да у будућности учествује у преговорима.

Русија треба да задржи једнаку дистанцу од Палестине и Израела, јер ће јој само такав став дати право да учествује у разрешењу израелско-палестинске кризе, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је додао, Русија се држи избалансираног става и одржава контакт сa обе стране, тако да ће не само моћи да одигра улогу у процесу регулисања новонастале ситуације, већ ће то сигурно и учинити. 

"Наравно, немогуће је не осудити дела, која се не могу назвати другачије него тероризам. Али не смемо заборавити шта је претеча ове ситуације", истакао је Песков.

"Имамо давне историјске везе са Палестинцима, али и са Израелцима. Спајају нас милиони наших суграђана, који су се, иначе, преселили у Израел, а спаја нас и брига за њихову безбедност. Због тога морамо да одржимо једнаку дистанцу (од обе стране)", истакао је портпарол Кремља.

ВЕЛИКИ НУКЛЕАРНИ РИЗИК: Постоји велика опасност од "прљаве бомбе"

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА