Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ИЗЈАВИО ДА СУ У ПОСЛЕДЊОЈ ФАЗИ РАТА: Лавров има своје тумачење ствари

У најтежем смо стадијуму рата, брину нас новац и оружје, пожалио се председник Украјине.

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је за румунски "Диги24" да је у току последња фаза рата.

"Ово је последња фаза рата, није средина. Прва фаза је била окупација, после које је уследило заустављање офанзиве и преузимање иницијативе. Мислим да се налазимо у последњој фази. Имамо пуно страхова у вези са новцем, оружјем, али налазимо се у последњем стадијуму, који је најтежи", казао је Зеленски.

На ове речи реаговао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, рекавши да изјаву Зеленског треба тумачити као признање да се налазе у "безизлазној ситуацији".

"Мислим да је то признање које показује безизлазну ситуацију у којој се данас налази Украјина. Ако је рекао да је то последња фаза, не могу му забранити да тако коментарише", навео је Лавров.

Дуго најављивана украјинска контраофанзива почела је 4. јуна ове године. И Украјина и Запад признали су да се она одвија спорије него што је очекивано, док је начелник Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов данас признао да су "украјинске снаге испале из ритма". 

Он је истакао да од средине 2024. Кијев очекује смањење војне помоћи од западних земаља. Нешто слично саопштили су недавно и из Беле куће. Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби  поручио је да "америчка помоћ Кијеву није бесконачна, посебно ако се узме у обзир да постоји могућност да ће Вашингтон, осим Украјине, подржавати и Израел".

ФРКА НА ЗАПАДНИМ МЕДИЈИМА: Би-Би-Си мора да се правда

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА