Најновије

КРЕЋЕ ХАОС: Изрелески тенкови ушли на територију Појаса Газе

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да су тенкови и пешадијске снаге ушле на територију Појаса Газе у оквиру ''локализованих рација'', како би очистили подручје од евентуалних терориста и лоцирали нестале Израелце

Трупе су наводно убиле бројне терористе у тој области, укључујући и оне из ћелије палестинске милитнатне групе Хамас одакле су испаљиване противтенковске ракете на Израел, преноси Тајмс оф Израел, и додаје да трупе ''нису ушле дубоко у Газу''.

Портпарол ИДФ Данијел Хагари тврди да су оклопне и пешадијске снаге извршиле претресе и ''спречиле екипе које су управљале противтенковским ракетама, а које су намеравале да се инфилтрирају на територију Израела.

Поред тога, италијански министар спољних послова Антонио Тајани рекао је данас да је на стотине израелских тенкова спремно да уђе у Газу и покрене копнени напад.

''Ситуација је веома компликована, очигледно је да постоји велика концентрација израелских трупа на границама са Појасом Газе'', рекао је Тајани а преноси АНСА.

''Видео сам на стотине тенкова, као и снаге спремне да интервенишу. Али, евакуација је у току'', рекао је Тајани.

Хагари је рекао да су становници града Газе почели да се евакуишу на југ Газе, након што је раније данас ИДФ то захтевала од њих, уз објашњење да ће почети да гранатира читав северни део Газе.

''Становништво града Газе је почело значајно да се креће према југу како би се одбранило'', рекао је Хагари, преноси Танјуг.

ПАКЛЕНИ ОГАЊ: Израелци укидају војне судове, нико неће да одговара за убиства цивила

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА