Најновије

ОЧАЈ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Нема више НАТО помоћи - у борбу убачени застарели тенкови

Пуковник Народне милиције ЛНР  Андреј Марочко каже да Украјинци подижу одбрамбене утврђења на краснолиманском правцу.

"На делу Терне-Торско је означено да је противник у спровођењу инжењерских радова на изградњи фортификационих објеката и јачању својих позиција.

Користе се готове железо-бетонске конструкције које се достављају на фронт цивилним аутотранспортом. Такође, цивилним дрвосечама се достављају трупци. Радови не иду само током дана, већ и ноћу", рекао је Марочко.

Официр ЛНР је такође рекао да су на купјанском правцу за одбијање напада војске Русије Украјинци користили тенкове старе пола века.

"У округу села Синьковка, за обуздавање наших војника Украјинци (предпоставља се да је из 105. одвојене бригаде снага Територијалне одбране), користе стари совјетски тенк Т-55, који је произведен у СССР-у 1959. -1965. године По изгледу и понашању на бојном пољу, техника је капитално ремонтована и модернизована", прецизирао је Марочко.

Убацивање тенкова Т55 показује очајно стање украјинске војске поготово након смањења прилива НАТО помоћи. У рату у Сирији када су њене најелитније јединице тенковске  биле уништене НАТО антитенковским прјектилима које су САД достављале терористима Дамаск је такође у борбу убацио тенкове Т-55 који су били лака мета терористима и тек је војна интервенција Русије променила ток рата у тој земљи.

Масовни удар Хамаса на Ашкелон - тврде да су Израелци побили таоце

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА