Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СПАЛИО КУРАН, ПА ДОВЕДЕН ПРЕД КАДИРОВА: Чеченски лидер објавио снимак

Председник Чеченије Рамзан Кадиров је показао на Телеграму видео снимак састанка са Никитом Журавељом, који је спалио Куран..

Рамзан Кадиров (Фото: РИА Новости)

На снимку, Журавељ говори о проучавању ислама. „Не говорите ово из срца. Очи гледају негде у погрешном правцу“, каже му Кадиров у одговору.

Према његовим речима, недостатак чврстине и одлучности у намери, као и неизвесност, открили су Журавеља као скрнавца, који је намерно спалио Куран да би увредио муслимане и раздвојио конфесије у Русији, тврди Кадиров.

„И пре хапшења био је спреман за такве дијалоге и понављао је унапред научену фразу да се постепено приближава прихватању ислама. Чврсто сам сумњао у искреност његове жеље када је лагао и покушавао да пређе на друге теме друге теме“, потписао је политичар свој видео.

Комесарка за људска права Татјана Москаљкова је говорила о Журавељовој притужби на пребијање од стране Кадировљевог сина 16. августа. Омбудсман је навела да се обратила свом колеги из Чеченије Мансуру Солтајеву са захтевом да спроведе истрагу о овој притужби, као и да обрати пажњу на лекарски преглед после премлаћивања и сведочења сведока.

Кадиров је 25. септембра показао узнемирујући снимак његовог сина како туче Журавеља.

„Пребио га је и урадио праву ствар. Штавише, верујем да свако ко задире у било које Свето писмо, укључујући и његово демонстративно спаљивање, чиме увреди десетине милиона грађана наше велике земље, мора да трпи строгу казну“, рекао је Кадиров.

Вести са украјинског фронта прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА