Најновије

ДОДИК ЖЕСТОКО: Смутљивац, лажов и манипулант!

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да откако су САД основале дипломатско представништво никада нису послале горег амбасадора у БиХ од актуелног Мајкла Марфија о којем и дипломате других земаља мисле исто што он као председник Српске јавно говори.

"Марфи је обични смутљивац, лажов и манипулант. Каже да се не осећа угроженим од грађана Републике Српске, што нико није ни тврдио. Но, истина је да су грађани Републике Српске угрожени од његовог деловања у БиХ "- нагласио је Додик.

Коментаришући Марфијеву изјаву да и ако би то волео председник РС не говори у име свих становника Републике Српске, Додик је одговорио да ће као легално бирани председник РС и убудуће износити политичке ставове који одражавају већинско расположење у Српској јер је већински и биран и упитао да ли Марфи мисли да би он требало да говори у име грађана Републике Српске.

"Што се тиче његовог мишљења да сам у проблемима, проблеми који ме наводно чекају креирао је управо Марфи, па је комично кад каже да он у томе не би учествовао. Нема више у чему да учествује, све је већ урадио - креирао правосудни циркус, одредио извођаче, написао и оптужницу и пресуду. Поред таквих 'пријатеља' шта ће нам непријатељи?!, поручио је Додик.

Амерички амбасадор је раније на друштвеној мрежи Икс објавио да се не осећа угроженим од грађана БиХ, укључујући и становнике Републике Српске и да председник Додик не говори у име свих становника Српске.

Марфи је истакао да ће се Додик у наредним седмицама суочити са озбиљним и важним питањима.

"Изазваним његовим сопственим поступцима. Настоји да створи кризу како би одвратио људе од својих невоља, јер жели да избегне одговорност. У томе нећемо учествовати, каже амерички амбасадор у Сарајеву.

Прочитајте ОВДЕ о борбама у Гази

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА