Најновије

До среде захлађење са кишом, па последњи трзај лета: РХМЗ прогноза за наредне месеце

Наредних месеци може се очекивати чешћа појава кошаве, падавине ће бити учесталије, а температуре ће варирати

Киша, пад температуре и јак северозападни ветар обележиће захлађење које је РХМЗ најавио за данас.

Метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Србије Слободан Совиљ каже за Танјуг да ће промена времена кренути из западних крајева наше земље и да ће се премештати ка осталим деловима.

Совиљ је навео да се на врховима планина изнад 1.500 метара надморске висине може очекивати и провејавање снега, али, како је истакао, то ће бити симболичне краткотрајне снежне падавине, а не прави снег.

"Захлађење са кишом, али без велике количине падавина, потрајаће до среде, до када ће бити знатно хладнија јутра. Најхладније ће бити јутро у уторак, када ће минималне температуре бити од нула до пет степени и требало би рачунати на појаву приземних мразева, а максималне температуре у већини крајева ће бити око 15, 16 степени", рекао је Совиљ.

Додао је да се од четвртка очекује нагли пораст температуре, што ће условити јужна струјања из Средоземља, па ће у петак бити и до 30 степени.

Према његовим речима, за викенд се најављује мањи пад температуре, али ће и даље бити топлије од просека за ово доба године.

АМЕРИКАНЦИ ШАЉУ НОСАЧЕ АВИОНА! Стигли до обале Израела, не шаљу се тек тако

Говорећи о томе какво се време очекује наредних месеци, Совиљ је рекао да ће и у новембру температура бити изнад просека за овај месец и то за око два степена, да је очекивати да буде неколико мразних дана и у нижим пределима, а да ће падавине бити мало учесталије него у септембру и октобру.

"Биће повремено наоблачења, кише, а новембарска количина падавина се процењује на 40 до 70 мм у нижим пределима, што је у границама просечних вредности. Што се зиме тиче, за децембар, јануар и фебруар прогнозирамо честе падавине уз такође честе температурне осцилације, али зима неће бити превише хладна", рекао је он.

Додао је да се наредних месеци може очекивати и чешћа појава кошаве.

ПАКЛЕНИ ТЕРОР НА КОСМЕТУ ЈУТРОС! Младић носио мајицу са мотивима манастира, Курти опет изазива ескалацију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА