Најновије

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА ЗАПАДУ: Нису видели убиства деце из Донбаса, а сада плачу за Израелом

Иако не треба бирати страну у сукобу, мора се имати у виду да Колективни запад увек примећује само оно од чега ће имати користи, као и то да је Израел отворено подржао нацистички режим у Кијеву, истакао је руски политичар.

Лицемерни Запад није примећивао убијање деце из Донбаса, а сад "лије крокодилске сузе за децом из Израела", изјавио је председник Кримског парламента Владимир Константинов.

"Годинама ти људи нису примећивали убијање деце Донбаса, успостављање нацистичког режима у Украјини, малтретирање, мучење. Сада лицемерно 'лију крокодилске сузе' за децом из Израела", прецизирао  је Константинов за "РИА Новости".

Према његовим речима, западни политичари говоре о "праву Израела на самоодбрану", сматрајући да је потпуно оправдано убијање стотина цивила, укључујући и децу.

"Не треба стати на страну у сукобу где једна увежбава пуцање на ненаоружане људе, а друга бомбардује стамбена насеља. Овде нема смисла ни тражити кривца, јер деценијама свет није успео да се договори ко је у овом сукобу први кренуо", нагласио је први човек кримског парламента.

Такође, подсетио је оне који оправдавају акције израелске војске да треба да се сете принципа пропорционалности у употреби силе који су и сами прихватили.

"Суштина тог принципа је да узвратно насиље не би требало да буде суровије и канибалскије од акције која га је изазвала. Сада се управо то дешава, што значи да је даља ескалација сукоба неизбежна. Међутим, Западу је људождерска логика блиска. Уз то Запад увек примећује само оно од чега ће имати користи. Колективни запад је увек био такав", истакао је Константинов.

Израел, као производ тог Колективног запада, увиђа неселективно коришћење силе у Појасу Газе, додао је, али Тел Авив не примећује да примењује нацистичку праксу блокирајући енклаву, док се не устручава да се присети опсаде Лењинграда и упореди своје поступке с деловањем оних који су прогласили "коначно решење за јеврејско питање" за свој стратешки циљ.

"Врло је позната реторика кад се неко проглашава за нижу врсту. Али ни то не чуду ако се узме у обзир да је Израел отворено подржао нацистички режим у Кијеву. Нацизам, као што видимо, није само онај немачки", закључио је Константинов.

ПАКЛЕНА БИТКА ЗА АВДЕЈЕВКУ - ПОМЕРАЈУ СЕ ЛИНИЈЕ: Русима се отвара пут ка Запорожју, Краматорску и Славјанску?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА