Најновије

РУСИЈА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА ИЗРАЕЛУ: Нема устанка, јер Западна Обала прима плате од ЕУ! (ВИДЕО)

Западна Обала је без икакве шансе да подигне било какав устанак или да се организује функционално. Морамо се сетити да режим Западне обале добија плате од Европске Уније, изјавио је Србољуб Пеовић сарадник Института за европске студије и један од најбољих познавалаца Блиског истока у Србији, приликом гостовања у емисији Луча на јутјуб каналу Прави одговор. 
Србољуб Пеовић

Србољуб Пеовић

 

Он је навео да је Газа условно речено у нешто бољем положају. 

- Она има млађе становништво, али много је сиромашнија и мање интегрисана. Људи који живе у Западној обали иду да раде фактички као гастарбајтери у Израел – појаснио је Пеовић. 

Како је рекао, бројни стручњаци сада тврде да су пре два три месеца упозоравали на оно што се сада десило у појасу Газе. 

- Међутим, незахвално је када се бавите безбедношћу одредити шта је могуће, јер већина информација која долази до безбедносних служби су или лажне или упитне. Задатак служби је да филтрирају шта је могуће шта не. Овде видимо да су оне заказале, командант дубинских јединица ухваћен је у доњем вешу и заробљен од Хамаса – нагласио је Пеовић. 

Он је указао да је област Газе урбана средина величине Београда са околином, да нема природних склоништа, а чак и тунели који воде ка Синају често су под нападом Израела, те је већ било таквих урушавања и страдања цивила. 

- Што се тиче Русије могла се видети реторичка подршка палестинском покрету, што је занимљиво јер је Русија настојала да држи добре везе са Израелом. Чак и упркос вести о израелској технологији у Украјини. Међутим, настојала је да сарађује и са Ираном и Израелом, али питање је како ће се то сада одвијати - констатовао је Пеовић.  

Он је говорио и о томе како је Јерменија изгубила Нагорно Карабах, али и зашто то није компензовала заузимањем Нахчивана, делом Азербејџана од којег је главни део те земље потпуно одсечен. 

Опширније о свему погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Погледајте:

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Рама о Косову и Метохији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА