Најновије

ХАОС У БАЊСКОЈ: Тројица ухапшених Срба остаје у притвору

Благоје Спасојевић, Душан Максимовић и Владимир Толић налазе се у притвору високе сигурности код Подујева, одређен им је притвор од месец дана

Апелациони суд у Приштини одбио је жалбу адвоката о мери притвора Благоју Спасојевићу, младићу ухапшеном после трагичних догађаја у Бањској пре три недеље, који се налази у затвору у Подујеву, потврдио је за "Kосово онлајн" адвокат Љубомир Пантовић, бранилац Спасојевића. 

По речима Пантовића, Апелациони суд одбио је и жалбе на одлуке о мери притвора за још двојицу ухапшених Срба, Душана Максимовића и Владимира Толића. Пантовић је додао да је таква одлука била очекивана.

"Оно што следи је продужавање притвора, јер ће истрага трајати мало дуже. Она је компликована и сложена, тек смо на самом почетку поступка. А дела која им се стављају на терет су врло озбиљна, тешко је очекивати укидање притвора, по свему судећи, то ће трајати доста дуго", рекао је Пантовић.

Спасојевићу се на терет стављају два кривична дела - напад на уставни поредак и безбедност Kосова и извршење терористичког акта. Душану Максимовићу је стављено на терет кривично дело припремање тероризма, док Владимира Толића косовско тужилаштво терети за "извршење терористичког дела".

Спасојевић, Максимовић и Толић налазе се у притвору високе сигурности код Подујева. Одређен им је притвор од месец дана.

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ УЧЕНИКЕ: Има теже повређених

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА