Најновије

ЗВЕЦКА СЕ ЈАКО! Путин са председником Ирана спрема нешто велико

Руски лидер је са иранским колегом разговарао и о ситуацији на Јужном Кавказу

Председник Русије Владимир Путин разговарао је са иранским колегом Ебрахимом Раисијем о ситуацији на Блиском истоку и Јужном Кавказу, јавља иранска влада.

"Злочини које Израел чини у Гази морају да престану", изјавио је председник Ирана током телефонског разговора.

Раиси је оптужио Израел за ратне злочине у Гази и поручио да би наставак опсаде појаса Газе, убијање жена и деце, као и напади на територију и на представнике њене администрације могли да постану разлог због ког би актуелни сукоб Израела и Хамаса могао да прерасте у војну конфронтацију великих размера.

ХАОС НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Ску­па це­на изра­ел­ске од­ма­зде

"У овом разговору, стране су разговарале и о ситуацији на Јужном Кавказу", наводи се у саопштењу.

Обавио је телефонски разговор и са египатским председником Абделом Фатахом ел Сисијем током којег су се договорили да раде на отклањању узрока кризе између Појаса Газе и Израела, јављају из кабинета египатског лидера.

Како се наводи у саопштењу, разговарали су о најновијим регионалним догађајима и о дипломатским корацима за преузимање контроле над ситуацијом у Појасу Газе и спречавање ширења насиља и сукоба.

Сложили су се око важности подршке прекиду ватре, осигуравању безбедности цивила и потреби озбиљног рада на отклањању узрока кризе, посебно у вези са континуираним недостатком политичких изгледа за решавање палестинског проблема.

Председник Русије је раније разговарао и са председником Сирије Башаром ал Асадом.

Путин током телефонских разговора "износи наш став и слуша релевантне ставове својих колега". Став Москве о палестинско-израелској кризи добро познат, нагласио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков и додао да Путин "помно прати ескалацију палестинско-израелског сукоба".

"Сада је главна ствар у овој ситуацији да се одмах прекине ватра и започне процес политичког решавања", нагласио је Ушаков.

ИСПАЛИЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Хтео да дође у Израел, они рекли да није време

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА