Најновије

ОВИ СУ ГОРИ ОД ЗЕЛЕНСКОГ: Ово је сума коју Израел тражи од Америке под ознаком хитно

Бела кућа ради на пакету који би комбиновао помоћ Израелу, Украјини и Тајвану, наводи лист.

Израел је затражио 10 милијарди долара хитне помоћи од САД, објавио је у понедељак Њујорк тајмс, позивајући се на три неименована званичника. Бела кућа и чланови Конгреса раде на пакету који би комбиновао војну помоћ Израелу са помоћи Украјини и Тајвану, као и средства за јачање границе између САД и Мексика, наводи лист.


Говорећи током посете Тел Авиву у недељу, лидер већине у америчком Сенату Чак Шумер изјавио је да су законодавци разговарали о снабдевању Израела новом и заменском муницијом, прецизним навођеним бомбама и комплетима ЈДАМ, који претварају стандардне бомбе у прецизније, према ЊТ.

ЖЕСТОКА ПРОЗИВКА: Јуче сте у Тирани Куртијеву крпу ставили изнад главе

У извештају нису наведени додатни детаљи о траженом комбинованом пакету помоћи од 10 милијарди долара.

У понедељак је министарка финансија САД Џенет Јелен изјавила да Вашингтон може да приушти да подржи војне потребе Израела као и Украјине. Она је инсистирала да су финансијска средства САД довољна да подрже своје савезнике у иностранству. Међутим, министарка је признала забринутост због потенцијалног економског утицаја ширег сукоба на Блиском истоку.

Док највиши амерички званичници инсистирају да се и Израел и Украјина могу подржати, Си-Ен-Ен је прошле недеље известио да је Пентагон позвао војну индустрију да повећају производњу како би надокнадили мањак у залихама због транспорта оружја у Кијев, како би се могао снабдевати и Израел.

У понедељак је израелски премијер Бењамин Нетањаху упозорио да је његова земља спремна за „дуг рат“ и да ће се борити док потпуно не порази Хамас. Он је додао да је Израел спреман да узврати либанској милитантној групи Хезболах ако покуша да се умеша у сукоб.

ШТА ЈЕ ТО ПУТИН РЕКАО ВУЧИЋУ? Њихов сусрет и разговор говоре више од хиљаду речи

Извор: РТ (Ф)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА