Најновије

ДОШАО САМ ИЗ ИЗРАЕЛА: Састао се Савет мудраца Торе у року од сат и одлучио! (ВИДЕО)

Ми не можемо одавде да схватимо колика је то посвећеност животу у Израелу. Обичан човек у Србији је патриота тиме што купи пиво Лавови за орлове, па гледа фудбал, или маше заставицом док игра Ђоковић. И онда сретнеш људе који имају десеторо или петнаесторо деце, и иду да живе на „територије“, а то су области Газе и друге око којих сада иде рат, изјавио је Слободан Стојичевић, писац, преводилац и стручњак за мрежне ратове, који је живео у Израелу и познаје тамошње прилике из прве руке.

Слободан Стојичевић (Фото: ХелмКаст)

Он је у емисији Луча јутјуб канала Прави одговор открио да је једно време живео и у Сдероту, граду који је на неколико километара од Газе, а који је ових дана бомбардован од Хамаса.

- И то је заиста начин живота. Све аутобуске станице су прављене тако да, ако гађају из Газе, имаш где да се заштитиш. Свака кућа има подземно склониште – открива Стојичевић.

Док је говорио о могућем Рату Судњега дана, објаснио је да сваки Израелац служи војску, укључујући и жене, а онда сваке године иде на војну вежбу по месец дана, и то одсуство са посла послодавац му плаћа као да је радио.

- То су неке ствари које су за нас несхватљиве. Тамо су остали најтврђи људи, а и Палестинци су исти такви – приметио је стручњак.

Стојичевић је говорио о томе како су израелски војници обавезни да се не одвајају од оружја и када их пусте у град, да морају у сваком тренутку бити у физичком контакту са аутоматском пушком, макар ишли у ве-це.

Такође је говорио како се Савет мудраца Торе састаје у најкраћем временском року, чак од сат времена, када се десе кризне ситуације попут почетка рата. И они доносе хитне одлуке према једином уставу који имају, а то је света књига Тора.

У другом делу емисије говорио је о Дигиталној хигијени, односно о деловима садржаја књиге под тим називом. Ту је објаснио употребу вештачке интелигенције у војне и друге сврхе, али и о томе како су Руси решили пуцњаве по школама попут Рибникара, и то након што им се десио први случај. О томе између осталог и говори ова књига коју су писали руски аутори Ашманов и Касперска, а преводилац је Стојичевић, а делови књиге наћи ће се у Републици Српској као градиво у школама.

Овај интервју који на моменте зауставља дах, можете погледати на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА