Најновије

НАТО СЕ ПРИПРЕМА НА СУКОБ СА РУСИЈОМ И БЕЛОРУСИЈОМ? Повећава се број војника око Русије

На истоку Европе и у балтичким земљама број војника НАТО-а порастао је на више од 30 хиљада људи, изјавио је министар одбране РФ Сергеј Шојгу.

Према његовим речима, тај број се за 1,5 годину повећао 2,5 пута, а половину увећаног контигента НАТО чине Американци.

Шојгу је посебно нагласио да НАТО редовно изводи војне вежбе на којима се припрема за могући сукоб са Русијом и Белорусијом.

- Ти сценарији могу укључивати и употребу нуклеарног оружја – истакао је Шојгу на састанку колегијума војних ресора Руске Федерације и Белорусије.

Додао је да две земље због тога јачају своје западне границе и да се ти односи и на испоруке америчких ловаца Ф-16 Украјини 2024. године.

Руски министар одбране је указао да земље НАТО-а предају обавештајне информације Оружаним снагама Украјине, да обучавају украјинску војску и да јој шаљу плаћенике.

Шојгу је уверен да је Запад, бранећи кијевски режим, покренуо хибридни рат против Русије у војно-политичкој, правној, економској и хуманитарној сфери.

Шеф Пентагона Лојд Остин је 11. октобра, након састанка контакт-групе западних земаља о снабдевању Украјине наоружањем, рекао да ће ловци-бомбардери Ф-16 бити пребачени Кијеву најкасније следећег пролећа.

ПРОБЛЕМИ У РАЈУ: Унутар клике Зеленског падају тешке оптужбе

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА