Најновије

ПОДИГНУТИ СУХОЈИ, ПРЕСРЕТНУТИ БРИТАНСКИ АВИОНИ: Шта се дешава изнад Црног мора?

Руски ловци Су-27 пресрели су групу авиона британског ратног ваздухопловства изнад Црног мора и спречили нарушавање ваздушне границе, саопштила је прес служба Министарства одбране Русије..

Су-27 (Фото: РИА Новости)

„Руска средства контроле ваздушног простора над Црним морем су 19. октобра 2023. открила три ваздушна циља који се приближавају државној граници Руске Федерације. У циљу идентификовања ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Руске Федерације, пар ловаца Су-27 из састава снага ПВО на дежурству је подигнут“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да су ловци идентификовали потенцијалне уљезе као авион за електронско извиђање и електронско ратовање RC-135 и два вишенаменска ловца Eurofighter Typhoon; када су се појавиле Ваздушно-космичке снаге Русије, извршили су маневар од руске ваздушне границе.

Прес-служба је истакла да је лет ловаца „изведен у строгом складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода“, без опасног приближавања страним авионима.

Претходно је руски ловац МиГ-29 спречио норвешки патролни авион да наруши руску државну границу. Напомиње се да је ваздушни циљ који се приближава државној граници Руске Федерације откривен изнад Баренцовог мора.

Зашто Гвоздена купола не може да одбрани Израел, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА