Најновије

НАТО У ПРОБЛЕМУ: Неуспех Украјине показује шта ће бити са НАТО у рату са Русијом и Кином

Неспособност Оружаних снага Украјине (ВСУ) да напредују на фронту и ефикасно искористе западну помоћ указује на слабост НАТО тактике у савременим ратовима, рекао је војни експерт Мајкл Пек у чланку за Бусинесс Инсидер.

„Украјинске невоље могу бити упозорење шта се може догодити ако војска НАТО-а мора да се бори без довољне ваздушне подршке и материјално-техничке опреме“, наводи се у чланку.

Према речима Пека, критичари указују на неспособност западних војника да своју војну тактику прилагоде свету који се мења, што се посебно види у употреби застарелих метода за пробијање минских поља, које не дају резултате за ВСУ у контранападима.

Иза свега тога лежи дубља забринутост: Запад се спрема за погрешну врсту рата, ослањајући се на своје искуство двадесетогодишње борбе својих војних снага против побуњеника и терориста. Пентагон је касно схватио да је његов фокус на борбу против побуњеника довео до недостатка вештина неопходних за вођење масивног механизованог рата“, наводи се у чланку.

Према експертима, ова ситуација би могла да има фаталне последице по западне земље ако САД и њени савезници дођу у сукоб са Русијом и Кином, које имају сличну или супериорну технологију, укључујући дронове, теренску артиљерију, ракете земља-ваздух и хиперсонично оружје.

Украјинске војне снаге од почетка јуна покушавају да напредују дуж Запорожја, јужног Доњецка и Артјомовског правца, доводећи у акцију јединице које је обучио и опремио НАТО.

Како је истакао Владимир Путин, ни на једном делу фронта нису постигли значајније успехе. Министар одбране Сергеј Шојгу саопштио је у уторак да су губици украјинске војске у септембру премашили 17.000 људи и више од 2.700 комада оружја.

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКУ УДАРАЦ ЗА ЕУ: Ова земља спрема укидање санкција Русији

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА