Најновије

СРПСКА НОВИНАРКА О ПРИВОЂЕЊУ ОД СТРАНЕ ТЗВ. КПС: Сметало им је што сликам како су оскрнавили српско гробље (ФОТО)

Уредница портала Васељенска и повремени колумниста Правде Весна Веизовић јуче је приведена од стране тзв. косовске полиције док је радила репортажу о скрнављењу српског гробља у јужној Косовској Митровици. Она је одведена у тзв. полицијску станицу у јужној Косовској Митровици где је испитивана око сат времена и упозорена да српско гробље не може да се посећује ван датума за то одређених!?

Веизовић која је отишла на Косово и Метохију након оружаног напада шиптарских терориста на Србе у Бањској јуче је таксијем отишла до гробља у јужној К. Митровици да би сликала на који начин су Шиптари уништили споменике.

- Отишла сам таксијем до гробља и кренула да фотографишем. Нисам планирала дуже да се задржавам јер ме је такси чекао. У једном моменту видела сам да је такси опкољен полицијом. Полицајац ме је позвао да дођем до њиховог аута и седнем у њега. Упитала сам да ли сам ухапшена, реко је не али да морам да седнем у ауто јер он тако наређује. Одвели су ме у полицијску станицу где су ме испитивали сат времена, претресли су ме и проверили телефон – каже Веизовић за Правду.

Она објашњава да су јој полицајци тврди да су имали дојаву како она нешто баца или поставља по гробљу, као и да јој је њихов шеф рекао да српско гробље може да се посећује само одређених дана у години.

- Наравно да ништа нисам бацала на гробљу нити постављала, нисам тамо била дуже од пет минута пре него је њихова патрола стигла и једино што сам радила је да сам фотографисала. Све и да им је нешто било сумњиво или да су имали дојаву могли су на лицу места да виде да не радим ништа сумњиво, али вероватно им смета да Срби долазе у јужни део па су хтели да ме заплаше и мало малтретирају тим задржавањем – сматра она.

Албанци од 1999. године скрнаве српско гробље у Косовској Митровици, а Србима се дозвољава само да га обиђу на задушнице. Велики број споменика је поломљен, гробови оскрнављени, а нова оштећења се стално појављују. 

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ЈАВЉА! Руска армија ће кренути на Одесу

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА