Најновије

УКРАЈИНА ТРАЖИ ИЗГОВОР: Не могу да се носе са руским ударима

У Украјини за то покушавају да нађу изговор, да систем ПВО не може да се носи са руским ударима и да се често издаје узбуна за ваздушне ударе након гађања одређених циљева украјинских снага.

Тако су покушали да оправдају ову ситуацију у Николајеву, иако је Кијев традиционално објавио да је „већина руских ракета и дронова оборена“.

Градоначелница Николајева је у интервјуу изјавила да су руске трупе „напале град пројектилима непознатог типа“. Он је директно признао да системи противваздушне одбране не могу да идентификују такве ракете и, сходно томе, да их оборе.

„Не знамо какве су ракете Руси почели да користе, али такве ракете изазивају озбиљна разарања и пожаре“, каже он.

Раније се у Украјини претпостављало да је реч о модификацији ракете Х-38, коју су руске Ваздушно-космичке снаге усвојиле пре 10-ак година. Ово је ракета ваздух-земља. Претпоставља се да савремена модификација такве ракете омогућава њено лансирање без уласка у домет украјинских ПВО система, барем ПВО система одређених модификација.

Почетна верзија Кс-38 могла је да погађа мете (према доступним изворима) на удаљености не већој од 40-50 км.

Подсетимо, у ноћи 30. септембра погођен је низ украјинских војних објеката, укључујући аеродром и складишта у Виници, објекат у зони лучког града Јужноје у Одеској области и пунктове за размештање украјинских снаге у Краматорску. Коришћени су и јуришни дронови типа „Геранијум”.

ШТА ОНИ ОПЕТ ТРАЖЕ У КИЈЕВУ? "Неформално" кување светског сукоба

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА