Најновије

ЗАХАРОВА СПУСТИЛА ЕУ: Јел то и Русија постаје чланица?

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на изјаву шефице немачке дипломатије да ће се ЕУ ускоро проширити "од Лисабона до Луганска".

Да ли то Русија улази у Европску унију, упитала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући речи шефице немачке дипломатије Аналене Бербок да ће се ЕУ ускоро проширити "од Лисабона до Луганска".

Претходно је немачка министарка спољних послова Аналена Барбок изјавила на скупу министара спољних послова да "будућност Украјине лежи у Европској унији, у нашој заједници слободе, која ће се ускоро протезати од Лисабона до Луганска".

"Или ми улазимо у Европску унију или је заборавила да дода да је неопходно направити заокрет за 360 степени", написала је Захарова на Телеграму, алудирајући на изјаву Бербокове из фебруара ове године када је казала да верује у то да Москва може да се заокрене за "360 степени" и да усрећи цео свет.

Наиме, током панела на Минхенској безбедносној конференцији под називом "Визије за Украјину", на којем је учествовала заједно са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном и украјинским министром спољних послова Дмитријем Кулебом, Бербокова је упитана да ли сматра да постоји "икаква шанса да Украјина буде безбедна на дуже стазе" ако Путин остане на функцији.

"Ако се не промени за 360 степени, не", одговорила је она.

Коментаришући изјаве Бербокове на Твитеру, заменик шефа Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев је изјавио да је "заиста занимљиво да Европу воде тако неуки људи".

"Тако ће и бити. Москва остаје при својој позицији," поручио је Медведев.

СРПСКА ВОЈСКА ИПАК СПРЕМНА? Уколико добије наредбу да уђе на КиМ, војска ће извршити тај задатак

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА