Најновије

БОРБЕНИ РОБОТ: Нова хаубица „коалиција-св” спремна за фронт

Најновију хаубицу одлику прецизност и време потребно за испаљивање муниције, а једна од главних карактеристика јој је висока аутоматизација што знатно скраћује време потребно за напад, кажу у „Ростеху”

Најновија хаубица „коалиција-св” прошла је сва тестирање и спремна је за серијску производњу, саопштила је корпорација „Ростех”.

„Потврђене су јединствене техничке карактеристике хаубице. Најновија хаубица превазилази најбоље светске и домаће примерке, по прецизности испаљивања, али и по времену које је потребно за извршење борбених задатака”, наводи се у саопштењу.

Према речима једног од директора компаније „Ростех”, хаубица „коалиција-св” није „само још један примерак руске артиљерије, већ битан чинилац њеног развоја”.

„То је фактички борбени робот. Карактерна особина му је висок ниво аутоматизације. Посада се налази у изолованој оклопној капсули и одатле даљински управља борбеним возилом. У поређењу са већ постојећим примерцима артиљеријског оружја „коалиција-св” за краће време реагује на било које непланиране мете, што је посебно важно у савременим условима вођења борби”.

Процес припреме за напад, укључујући и бирање муниције и навођење је аутоматизован. То смањује време потребно за напад и обезбеђује неопходну прецизност, додају из „Ростеха”.

Хаубица „коалиција-св” намењена је уништењу артиљеријских и минобацачких батерија, оклопне технике и војника. Може да уништава и ПВО системе, противракетне системе, али и војна и теренска упоришта противника, преноси РТ Балкан.

БАЈДЕНУ СТИГАО ОДГОВОР ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Немамо више новца за Украјину

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА